Ini Resipi baru tetapi apabila dibandingkan dalam gambar dan rupa dalam realiti, memang agak berbeza eh. Macam tu juga bila kita cuba buat kek seperti dalam buku resipi, memang lain rupanya bila dah dikeluarkan dari ketuhar.
Wednesday, 26 December 2012
Filled Under:
Info Lawak
Sotong Goreng Telur Masin - Gambar VS Realiti
Posted By:
Unknown
on Wednesday, December 26, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
silap teknik masak tu, patutnya goreng telur tu asing pastu baru gaul ..alahai.. dah penah buat tp masak dengan lobster la...
ReplyDeleteStandard ar , perkara nie semua haha
ReplyDeletestandard ar, perkara ini semua, haha
ReplyDeleteLapor pulak nengok menda ne.yum3
ReplyDeleteHahahha...memang selalu kena mcm ni..
ReplyDelete7 Sebab kenapa tak boleh letak gambar sebenar di Facebook
biasa sotong rebus dulu kasi air kurang.sotong kan byk air....
ReplyDeletexle slhkn buku resepi kena slh kn diri sendri dah la xtw masak bace resepi pon xreti..
ReplyDeletesape lak ajor masak cmtu?haha.. :p
ReplyDeletemacam salah teknik je.. kene lebih kretif lagi..
ReplyDeleteadoi...mn boleh masak telur camtu....memang harulah jadinyer....Lg 1,sotong ni byk air...so x perlu tambah air da...
ReplyDeleteadoi...mn boleh masak telur camtu....memang harulah jadinyer....Lg 1,sotong ni byk air...so x perlu tambah air da...
ReplyDeleteSotong tu goreng ngan tepung jagung dulu bagi rangup, pas tu tumis minyak ngan bawang putih, masuk cili padi n daun kari, then masuk susu cair, gula, garam, lada sulah n serbuk perasa, then dah pekat masukkan kuning telur masin yg dah di rebus n lenyek. Gaul sekali ngan bahan susu cair dlm kuali tu, dah agak pekat masuk sotong, baru la telur tu berkerak pada tepung sotong, selalu buat ngan ketam atau udang..selamat mencuba ;-P
ReplyDeleteSotong tu goreng ngan tepung jagung dulu bagi rangup, pas tu tumis minyak ngan bawang putih, masuk cili padi n daun kari, then masuk susu cair, gula, garam, lada sulah n serbuk perasa, then dah pekat masukkan kuning telur masin yg dah di rebus n lenyek. Gaul sekali ngan bahan susu cair dlm kuali tu, dah agak pekat masuk sotong, baru la telur tu berkerak pada tepung sotong, selalu buat ngan ketam atau udang..selamat mencuba ;-P
ReplyDeleteTumis minyak dg bawang putih ke tumis bawang putih dg minyak ?? Hahaha...
Deletemcm x pandai masak jerk.. ha2... memasak kena perlu feeling n imaginasi.. yg x jadi itu adalah yg telah ada dlm minda anda
ReplyDelete